Primăria Vulcana Pandele, amendată de Garda de Mediu cu 15 000 de lei pentru gunoaiele de pe malul pârâului Vulcana

Publicitate

În data de 15 februarie, comisarii Gărzii de Mediu Dâmbovița au desfășurat un control privind salubrizarea în comuna Vulcana Pandele, în urma unei sesizări făcute mai mulți cetățeni din localitate. Comisarii au descoperit numeroase depozitări de gunoi necontrolate pe întreg amplasamentul situat în punctul capăt strada Ion Cireașă, malul pârâului Vulcana. În urma numeroaselor nereguli descoperite au sancționat Primăria Vulcana Pandele cu 15000 de lei.

„Urmare a sesizării făcute de către mai mulți cetățeni ai comunei Vulcana Pandele, județul Dâmbovița, reprezentanții Gărzii Naționale de Mediu, s-au deplasat în teren în data de 15.02.2021 și au constatat că aspectele semnalate se confirmă.

Pe întreg amplasament situat în punctul capăt str. Ion Cireașă, malul pârâului Vulcana au fost identificate necontrolate, constituie în procent de circa 80% din deșeuri provenite din construcții și demolări, amestecate cu deșeuri, din hârtie, carton și materiale plastice, totodată au fost identificate și depozitări necontrolate constituite din deșeuri vegetale.

Cu ocazia controlului s-au dispus în sarcina Unității Administrativ Teritoriale Vulcana Pandele măsuri de salubrizare a amplasamentului și de supraveghere a zonei în vederea evitării apariției de noi depozitări necontrolate de deșeuri.

Pentru neconformitățile constatate, Unitatea Administrativ Teritorială Vulcana Pandele a fost sancționată contravențional pentru încălcarea prevederilor art. 59, alin (1), prf. A. lit h, din legea 211/2011 privind regimul deșeurilor, cu amendă contravențională în valoare de  15000 lei.

Rugăm toți conducătorii localităților din județul nostru să în serios responsabilitățile, ce le revin conform legii, privitoare la protecția mediului înconjurător și salubrizarea localității!”, se arată într-un comunicat al Gărzii de Mediu Dâmbovița.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!