Primăria Târgoviște și Camera de Comerț, Industrie și Agricultură au semnat un protocol. La ce se referă colaborarea dintre ele

Publicitate

Orașul Târgoviște a făcut un pas spre normalitate! Primăria Târgoviște a semnat un protocol de colaborare cu Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița (CCIA), primul de când instituția are o nouă conducere.

Evenimentul a avut loc la câteva zile de la alegerile pentru conducere ce au avut loc la CCIA și a fost găzduit de Primăria Târgoviște, iar lângă cei doi semnatari ai protocolului – din partea primăriei, edilul Cristian Stan, iar din partea CCIA – noul președinte Valentin Calcan, s-au aflat cei doi viceprimari Monica Ilie și Cătălin Rădulescu, dar și citymanagerul municipiului, Gabriel Boriga.

Despre importanța protocolului a vorbit primarul Cristian Stan: ”Din păcate, CCIA nu a jucat până acum rolul pe care trebuia să-l joace în cadrul comunității, dar am convingerea că lucrurile se vor schimba și că un prim pas important îl facem astăzi – semnăm un protocol de colaborare. Primăria Târgoviște este prima instituție care intră într-o astfel de colaborare cu CCIA”.

De asemenea, Valentin Calcan, noul președinte al CCIA Dâmbovița, a declarat: ”Camera de Comerț are de o săptămână o nouă formulă de conducere care, cred eu, este o formulă dinamică și care să repună instituția acolo unde îi este locul, adică să fie un adevărat grup de afaceri. Avem legi speciale care ne dau posibilitatea să putem încheia protocoale cu autoritățile locale, astfel încât să ne îndeplinim rolul nostru de a reprezenta mediul de afaceri. Cred că rolul CCIA este de a aduna toate doleanțele mediului de afaceri și de a le prezenta în mod organizat. Este primul protocol încheiat de Camera de Comerț, nu ne oprim aici, încercăm să încheiem protocoale și cu alte autorități și instituții publice. Eu cred în rolul Camerei de Comerț de a avea o responsabilitate socială”.

Acest protocol de colaborare vizează: îmbunătățirea mediului de afaceri local, promovarea comunității de afaceri din Târgoviște și atragerea de investiții.

Totodată, prin acest protocol, s-a stabilit că președintele CCIA va avea statut de invitat permanent la ședințele Consiliului Local, la ședințele de comisii, va putea să formuleze și să susțină puncte de vedere în legătură cu proiectele de hotărâre care au impact pe ceea ce înseamnă mediu de afaceri.

Mai mult, municipiul Târgoviște și CCIA vor elabora un acord de participare în comun la Târgul de Turism al României (ce are loc la jumătatea lunii noiembrie).

Iar ca protocolul să fie înțeles mai bine din exterior, primarul Cristian Stan a punctat ”Investițiile din zona privată reprezintă motorul real al dezvoltării economiei locale și un generator de forță de muncă, un generator de taxe și impozite locale”.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!