Primăria Târgoviște anunță prima acțiune din acest an de combatere a insectelor de disconfort

Publicitate

Și Primăria Municipiului Târgoviște anunță prima acțiune de combatere a insectelor de disconfort, din acest an.

Astfel, prin Direcția de Salubritate, în perioada 02.06.2021 – 21.06.2021 se va derula dezinsecția pe domeniul public, cu scopul de a combate insectele zburătoare și târâtoare în stadiul de larvă și adult (tigru de platan, țânțari, muște, căpușe etc) cu substanțe chimice specifice.

Substanțele folosite în acțiunile de dezinsecție sunt ecologice și sunt omologate de Ministerul Sănătății și de cel al Mediului, Apelor și Pădurilor. Acestea sunt: K – OTHRINE SC 25 ( FLOW ), SOLFAC COMBI N.F., SOLFAC EW 50, FASTAC ACTIV, FENDONA, FASTER 10 CE , KARATE  ZEON, EXIT 100SC/EC, MICROSIN.

Acțiunea se va desfășura în intervalul orar 23.00 – 06.00 și va viza parcurile, locurile de joacă, spațiile verzi din microraioane, aliniamentele stradale și alte locuri publice.

Apicultorii sunt rugați să ia măsurile care se impun, iar posesorii de animale de companie să evite aceste zone în perioada derulării acțiunii.

Programul poate suporta decalaje în situația în care condițiile meteo vor fi nefavorabile și nu vor permite desfășurarea acțiunii de dezinsecție.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!