Primăria Moreni, selectată în Programul ROMACT al Consiliului Europei și Comisiei Europene

Publicitate

Primăria municipiului Moreni a fost recent selectată pentru a face parte din Programul ROMACT al Consiliului Europei și Comisiei Europene!

Astfel, unitatea administrativ teritorială dâmbovițeană va primi sprijin pentru a dezvolta programe și proiecte dedicate grupurilor vulnerabile.

Un grup local de acțiune va fi creat la nivelul municipiului Moreni, astfel încât problemele grupurilor dezavantajate să fie prinse într-un plan local de acțiune și rezolvate cu ajutorul fondurilor nerambursabile.

Programul ROMACT promovează cooperarea și parteneriatul între autoritățile locale și comunitățile de romi, pe baza unor strategii de lucru stabilite împreună de cele două părți.

ROMACT oferă administrațiilor locale metodele și instrumentele de lucru pentru a ajunge la comunitățile unde trăiesc cei mai vulnerabili cetățeni, o prioritate majoră a programului fiind întărirea capacității autorităților locale de a concepe și implementa planuri și proiecte de incluziune a romilor. De asemenea, ROMACT oferă expertiză pentru accesarea de proiecte din fondurile europene și naționale, precum și sprijin în întărirea echipelor din cadrul primăriilor, prin traininguri specializate.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!