Prima zi de toamnă stă sub semnul Codului Galben de precipitații abundente. Cu toate acestea luna septembrie va fi destul de călduroasă

Publicitate

Elena Mateescu, directorul general ANM, a vorbit despre cum va fi vremea la începutul toamnei, atrăgând atenția că luna septembrie va începe sub o avertizare Cod Galben de precipitații, până mâine dimineaţă, pentru zonele din partea nord-vest a țării, acolo unde se va înregistra, la nivel local, cantităţi de precipitații ce pot depăşi 25-35 de litri pe metrul pătrat, izolat 40-45 de litri pe metrul pătrat, potrivit Dcnews.ro. 

“Nu în ultimul rând, mâine, 1 septembrie, ne aşteptăm ca pe crestele montane înalte să înregistrăm și viteze maxime la rafală, de peste 80-90 de km pe oră. Din punctul de vedere al regimului de temperaturi, în continuare, în special în regiunile intracarpatice, vom avea o vreme mai răcoroasă pentru această perioadă pentru că maximele nu vor depăşi 20-21 grade Celsius, exceptând zona de sud-est a ţării, unde ne aşteptăm ca valorile de temperaturi să depăşească pragul unei zile de vară, 25 de grade”, a declarat aceasta, potrivit sursei citate.

De asemenea, chiar dacă diminețile vor fi răcoroase, specifice perioadei, Elena Mateescu atrage atenția că pe parcursul zilei temperaturile vor crește semnificativ. Începând cu zilele 5 și 6 septembrie, temperaturi vor crește pe zi ce trece, ceea ce înseamnă că prima luna de toamnă va fi una călduroasă.

“Trebuie să luăm în considerare deja că durata de strălucire a soarelui este mai mică. Nopţile pot fi uşor mai răcoroase, cu cele mai coborâte valori acolo unde noi consemnăm zona depresionară din Transilvania, polul frigului în România. În zonele de câmpie, valori de temperaturi la nivelul minimelor. În a doua parte a lunii septembrie, în creştere pentru că şi începând din a doua parte vor fi zile mult mai frecvent cu 25 de grade şi cu minime care să se apropie de 19-20 de grade în zonele de câmpie din sud şi sud-est”, a spus Elena Mateescu, potrivit Dcnews.ro. 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!