Prima misiune a pompierilor români în Grecia a început în această dimineață, în zona Spathari

Publicitate

Pompierii români intervin, astăzi, în prima misiune la incendiile puternice din Grecia. Potrivit unui comunicat de presă al IGSU, aceștia vor interveni în zona Spathari.

La această misiune vor participa în prima fază 35 de subofițeri care încadrează 6 autospeciale de stingere cu apă și spumă și 2 cisterne. Alături de ei vor fi 4 ofițeri români, însărcinați cu dublă responsabilitate, coordonarea primului modul de intervenție, respectiv menținerea unei legături permanente cu ofițerul grec delegat în asistarea și buna desfășurare a întregii misiuni derulate de salvatorii români.

În urma primelor discuții avute cu ofițerul elen, schimbarea personalului operativ este planificată a fi efectuată la 6 ore.

Totodată, reamintim faptul că autoritățile elene au rol în principal de coordonarea întregii misiuni, aceștia fiind responsabili de configurarea planului de intervenție, gruparea numerică a forțelor și efectivelor care alcătuiesc un modul pregătit în a acționa în vederea limitării răspândirii incendiilor de vegetație.

România a trimis în Grecia 112 pompieri și 23 de autospeciale. Dintre aceștia, 12 pompieri militari sunt din cadrul ISU Dâmbovița.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!