Președintele Ucrainei, un nou mesaj încurajator și mobilizator: “Noi vom lupta atâta timp cât va fi nevoie pentru a elibera ţara”

3
Publicitate

Președintele Ucrainei este în momentul de față considerat un adevărat lider. Deși cunoaște foarte bine că este o țintă principală a rușilor, Volodimir Zelenski a decis să rămână pe străzile Kievului, ca să își poată motiva armata.

După ce vineri, Zelenski a transmis că rămâne la Kiev pentru a lupta, refuzând SUA de a fi scos din țară, în această seară, președintele Ucrainei a lansat un nou mesaj de lider puternic.

“Suntem de neînvins! Noi vom lupta atâta timp cât va fi nevoie pentru a elibera ţara. Dacă deja copiii se nasc în buncăre, chiar şi atunci când bombardamentul continuă, atunci inamicul nu are nicio şansă în acest război, nu e nicio îndoială. Faptul că Ucraina a fost gata să se apere şi solidaritatea tuturor, curajul a stricat planul ocupării ţării noastre.

Mulţumesc prietenului meu şi al nostru Erdogan. (…) Am vorbit cu el că este foarte importantă blocarea accesului navelor ruseşti la Marea Neagră. Am făcut-o! Diplomaţii noştri s-au luptat non-stop pentru ca toate statele Europei să fie de acord să accepte o decizie importantă şi serioasă: să deconecteze Rusia de la SWIFT. Am obţinut şi această victorie! Vor fi miliarde şi miliarde de pierderi pentru Rusia, un preţ concret pentru această agresiune laşă”, a transmis într-un mesaj video Volodimir Zelenski.

Președintele Ucrainei  a spus că salută propunerile Turciei și Azerbaidjanului de a purta discuții de pace cu Rusia.

De asemenea, Volodimir Zelenski a subliniat că discuția sa cu premierul Italiei a fost esențială pentru acordurile privind un sprijin internațional mai mare pentru Ucraina.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!