Președintele Ucrainei a refuzat oferta SUA de a fi scos din țară! “Rămân la Kiev, aici este lupta. Am nevoie de arme, nu de un taxi”

4
Publicitate

Lupte tot mai accerbe la Kiev! Președintele Ucrainei a refuzat oferta SUA de a fi scos din țară. Volodimir Zelenski s-a angajat să rămână în continuare în țara sa, deși este “inamicul nr.1” al Rusiei, potrivit The Guardian, care a citat Washington Post.

“Aici este lupta. Am nevoie de arme, nu de un taxi”, ar fi transmis șeful statului ucrainean, conform Associated Press. Americanii au dorit să-l ajute pe Zelenski pentru a scăpa de amenințările tot mai puternice la adresa sa, dar acesta și-a arătat din plin iubirea pentru poporul său rămânând în focul armelor de la Kiev.

Președintele Ucrainei conduce trupele de apărare ale Kievului din stradă. După o noapte de nesomn, vizibil obosit, Zelenski a făcut un live cu telefonul mobil în care anunță că armata ucraineană nu depune armele și că el nu va părăsi trupele, rămânând la Kiev pentru a lupta alături de armata sa.

„L-am avertizat nu numai de amenințarea invaziei ruse, acum o realitate, ci și de amenințarea pentru el personal. Suntem pregătiți să-l ajutăm în orice fel”, a declarat Adam B. Schiff, președintele Comitetului de Informații al Camerei Reprezentanților din SUA, scrie news.ro.

Vineri seara, într-o conferință de presă, șeful statului ucrainean le-a spus liderilor UE că “ar putea fi ultima dată când mă vedeți în viață”. În cadrul acelei conferințe, Zelenski le-a cerut liderilor UE să ia măsuri suplimentare împotriva Rusiei.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!