Președintele Ucrainei le cere americanilor avioane de vânătoare, embargo asupra petrolului rusesc și suspendarea cardurilor în Rusia

Publicitate

Statele Unite ale Americii au fost din nou apelate de către președintele Ucrainei! Volodimir Zelenski a transmis americanilor, într-o conferință video, să intensifice ajutorul oferit Ucrainei, dar și să stabilească sancțiuni suplimentare împotriva Rusiei.

Șeful statului ucrainean a cerut senatorilor americani avioane de vânătoare, un embargo asupra petrolului rusesc la nivel internațional și suspendarea cardurilor Visa și Mastercard în Rusia, potrivit Fox News.

Totodată, Volodimir Zelenski ar fi blamat decizia NATO de a nu impune o zonă de interdicție aeriană deasupra Ucrainei, așa cum a cerut în repetate rânduri. SUA și aliații săi din NATO au respins aceste mesaje, temându-se de o confruntare directă cu Rusia.

Mastercard și Visa au pus în aplicare deja sancțiunile internaționale și au decuplat serviciile lor din Rusia de la sistemul Swift Visa a transmis că respectă sancțiunile impuse de Rusia și că se va aplica conform sancțiunilor suplimentare care ar putea fi aplicate.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!