Preotul Nicolae Crângașu despre ce semnifică Lunea Mare: vânzarea lui Iosif și blestemul smochinului

Publicitate

Preotul Nicolae Crângașu a vorbit despre ceea ce înseamnă Lunea Mare în tradițiile creștine. Acesta spune că reprezintă prima zi a patimilor Mântuitorului Iisus Hristos. culminând cu moartea Lui pe cruce și ziua Învierii, a declarat acesta pentru Dcnews.ro.

În prima zi din Săptămâna Mare se face, în toate bisericile, pomenire lui Iosif, fiul lui Iacov, cel numit Patriarhul Vechiului Testament. Potrivit scripturii, Iosif a fost vândut unor negustori, care la rândul lor l-au vândut ca sclav stăpânirii din Egipt. Datorită credinței sale, a chemărilor interioare și a înzestrărilor, a reușit să-i intre în grație lui Faraon, deoarece a fost singurul care a reușit să-i ghicească visele și să i le tâlcuiască.

Iosif devine omul de încredere al lui Faraon și este pus demnitar peste toate atribuțiile importante ale demnitarilor din Egipt.

“Amintirea acestei evoluții a lui Iosif este tot o sugestie a destinației pe care am avea-o noi aici, pe Pământ. de trecere de la starea umilă de robi ai păcatelor, la starea demnă de oameni liberi, eliberați de sclavia păcatului care să poată să-și recapete demnitatea firească în fața lui Dumnezeu”, a declarat preotul, potrivit Dcnews.ro.

Tot astăzi se face pomenirea smochinului neroditor, pe care Iisus l-a întâlnit și căruia i-a adresat un blestem, și anume acela de a nu a mai face roade niciodată, iar atunci pomul s-a uscat pe loc.

“Așa cum smochinul avea frunze multe, dar nu avea niciun rod, tot la fel un om care teoretic este bine informat dpdv. dogmatic sau moral despre credința lui, dar care nu are dragoste față de Dumnezeu și de semeni, nu este plăcut în fața lui Dumnezeu și din acest motiv, oamenii care au o aparență frumoasă dar sunt lipsiți de rodnicie duhovnicească sunt sortiți aceleiași sancțiuni din partea lui Dumnezeu, care nu dorește astfel de creștini, ci creștini care să rodească și să facă fapte bune, în așa fel încât, prin credință și fapte bune, să-și poată dobândi un loc în Împărăția Cerurilor”, a declarat Preotul Nicolae Crângașu, potrivit Dcnews.ro.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!