Preotul Cristian Delureanu, care slujea în biserica din incinta secției de psihiatrie din comuna Gura Ocniței, a murit

Publicitate

Preotul Cristian Delureanu, care slujea în biserica aflată în incinta secției de psihiatrie de la Ochiuri – Gura Ocniței a trecut la cele veșnice, la vârsta de 46 de ani.. Decesul părintelui s-a produs duminică, după o grea suferință, așa cum reiese dintr-un comunicat al Arhiepiscopiei Târgoviște.

După o grea suferință, duminică, 30 august 2020, a trecut la cele veșnice preotul Cristina Petre Delureanu, fost slujitor al Capelei de la Secția Psihiatrie Cronici – Gura Ocniței. Părintele s-a născut în ziua de 16 noiembrie 1974, în Târgoviște, ca fiu al unor buni creștini, Gheorghe și Maria, de la care a deprins atașamentul față de Ortodoxia străbună. A urmat cursurile Liceului nr. 2 din Târgoviște (astăzi Voievodul Mircea), în perioada 1988-1992, și ale Facultății de Teologie din cadrul Universității Valahia din Târgoviște, între anii 2005 – 2009. În anul 1996, s-a căsătorit cu domnișoara Lorica, cu care are doi băieți: Andrei Cristian și Teodor Constantin.

A fost cântăreț bisericesc la Parohia Răzvad (1988-1991) și la Parohia Sf. Nifon din Târgoviște (1991 – 2005), pedagog la Seminarul Teologic Sf. Ioan Gură de Aur din Târgoviște (1995-1997), și a fost hirotonit preot, în anul 2008, de către Înalpreasfințitul părinte Mitropolit Nifon.

Ca preot, s-a îngrijit de refacerea și pictarea capelei Spitalului de la Gura Ocniței și a inițiat numeroase activități social-filantropice ce au avut ca obiectiv ajutorarea bolnavilor îngrijiți acolo. A fost un preot bine implicat în slujirea pastoral-misionară, apreciat, iubit și respectat de toți.

Slujba de înmormântare va fi săvârșită în Capela Spitalului Județean din Târgoviște, marți 1 septembrie2020, începând cu ora 11.30. Dumnezeul să-l odihnească în pace!”

Potrivit incomod-media, preotul Cristian Delureanu a fost infectat și cu coronavirus. Acesta se vindecase, dar pe fondul unor boli mai vechi a rămas cu unele probleme, care i-au fost fatale.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!