Premii importante obținute de micuții dansatori ai Ansamblului “Mugurași de la Chindie” din Târgoviște la Romania’s Dance Cup

Publicitate

Premii importante obținute de copiii Ansamblului “Mugurași de la Chindie” din Târgoviște  la concursul Romania’s Dance Cup, găzduit de Palatul Știrbey din Buftea, în ultima parte a lunii martie.

La prima ediție a concursului național, micuții dansatori din cadrul școlii de dans “Dans Interactiv” Târgoviște, coordonați de Constantin Florinel Gângă au obținut Premiul 1 și Trofeul de Excelență, la secțiunea Folclor național – grupa de vârstă 7-9 ani – începători. Formația târgovișteană de dansatori a fost formată din 10-30 de dansatori, iar numele momentului artistic s-a numit Suită Muntenească.

“Ne bucură și ne încântă foarte mult aceste premii obținute, ținând seama că micuții noștri s-au aflat pentru prima dată pe scenă. Sunt mândru de toți copiii și de evoluția lor din timpul concursului. Au existat foarte multe emoții, atât din partea mea, a  copiilor, dar și a părinților lor. Este important că micuții noștri au luat contact și cu juriul, de care aveau un anumit trac. Aceste premii ne motivează și ne obligă să fim și mai buni la următoarele concursuri și turnee la care vom participa”, ne-a declarat Constantin Florinel Gângă, coregraful Ansamblului “Mugurași de la Chindie”, un mare iubitor al dansului popular tradițional.

Prima ediție a Festivalului Romania’s Dance Cup a oferit șansa tuturor dansatorilor din România de a se face remarcați la nivel național, punându-se accent pe creativitate, originalitatea ideilor, dezvoltarea și evidențierea talentelor.

Festivalul a avut loc în perioada 19-20 martie și a fost destinat tuturor dansatorilor, școlilor de dans din țară, unităților de învățământ, palatelor sau cluburilor copiilor din țară, asociațiilor sau fundațiilor culturale pentru tineret și ansamblurilor de dansatori amatori și trupelor de dans.

Tipurile de secțiuni de dans pentru care s-au făcut înscrieri au fost: balet (performanță), balet (hobby), dans modern, dans contemporan, dans de caracter, jazz, lyrical, latino show, dans etno stilizat, folclor național, folclor internațional, fantezie coregrafică și acro dance.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!