Premierul Orban: ”Mobilizare fără precedent a instituțiilor de control” pentru respectarea măsurilor de protecție sanitară

Publicitate

24 iulie a fost o zi cu un nou record al cazurilor noi de COVID-19 înregistrate în România în decurs de 24 de ore – 1119, pentru a treia zi consecutiv fiind depășită cifra de 1000 de cazuri. La această cifră se adaugă și alte 24 de noi decese asociate COVID-19, înregistrate la pacienți din 14 decese și municipiul București.

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, că s-a făcut o ”mobilizare fără precedent a instituţiilor de control. Practic, suntem într-o acţiune constantă, sigur, direcţionată strategic în special pe zonele în care există activităţi cu risc epidemiologic mare, tocmai pentru a-i apăra pe cei corecţi, pe cei care-şi apără sănătatea de cei care nu respectă legea şi regulile”, a spus Ludovic Orban.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore, 1.014 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 172.770 de lei.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, a fost constatată o infracțiune pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!