Premierul Orban a cerut Ministrului Sănătății creșterea capacității de testare COVID și a numărului de paturi ATI

Publicitate

Alertă sporită în România după ce țara noastră a înregistrat astăzi peste 3000 de cazuri noi de COVID-19, pentru prima oară de la debutul pandemiei fiind raportată o cifră atât de mare!

Astăzi în debutul ședinței de Guvern, prim-ministrul Ludovic Orban i-a cerut astăzu ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, creşterea capacităţii de testare pentru coronavirus, precum şi a numărului de paturi din secţiile de terapie intensivă.

”Creşteţi în continuare capacitatea de testare, creşteţi în continuare numărul de paturi la terapie intensivă şi numărul de paturi pentru cazuri intermediare, pentru cei care doresc să se trateze în spital şi nu vor să se trateze într-un loc în care se izolează la domiciliu sau în altă locaţie.

În plus, DSP-urile trebuie monitorizate mai atent. Odată ce se emit deciziile de către DSP-uri, privitoare la persoanele care sunt diagnosticate pozitiv, ele trebuie monitorizate, trebuie urmărite. Aici, vă recomand să găsiţi o soluţie şi de implicare a medicilor de familie pentru pacienţii, mai ales care au cazuri uşoare, să se asigure o monitorizare a evoluţiei stării de sănătate. Pentru că nu pot numai medicii din spitalele COVID şi suport COVID să asigure monitorizarea stării de sănătate, iar medicii din DSP-uri sunt ocupaţi cu o mulţime de alte lucruri, anchete epidemiologice”, a declarat premierul.

Vă reamintim că până astăzi, 8 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 145.700 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 113.112 pacienți au fost declarați vindecați. Totodată, până astăzi, 5.247 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!