Premierul Ludovic Orban a găsit vinovații pentru răspândirea virusului SARS-CoV-2. “Adolescenții sunt răspândaci”

Publicitate

Premierul Ludovic Orban a găsit vinovații pentru răspândirea COVID-19. În viziunea primului ministru, principalii „răspândaci“ ai noului coronavirus sunt adolescenții.

Premierul Ludovic Orban consideră că adolescenții contribuie la răspândirea COVID-19. Acesta a spus că „sunt analize făcute” care arată că „marea majoritate sunt asimptomatici”, dar, „cu toate astea, ei transmit virusul”.

Întrebat dacă vede în viitorul apropiat posibilitatea redeschiderii școlilor, premierul a precizat că totul depinde de cum va evolua pandemia.

El a admis că elevii „nu se infectează la școală”, dar pot lua virusul în alte locuri, „când nu sunt sub supravegherea părinților, bunicilor sau a profesorilor”. “Și, slavă Domnului, sunt destule ocazii când tinerii sunt liberi, se întâlnesc. Adolescenții, nu numai la noi, în foarte multe țări din Europa, sunt analize făcute, adolescenții sunt, cum să zic, răspândaci de virus.

” De ce? Pentru că ei nu dezvoltă forme grave. Marea majoritate sunt asimptomatici, nu prezintă simptome vizibile, cu toate astea ei transmit virusul. Şi nenorocirea este că primii către care transmit virusul sunt părinții, sunt bunicii, care pot fi afectați într-o măsură foarte mare”.

Declarațiile lui Ludovic Orban au fost făcute la B1 TV și au venit în contextul în care de astăzi, 9 noiembrie, intră în vigoare o serie de restricții noi în România, printre care: masca devine obligatorie indiferent de rata de incidență, circulația noaptea va fi interzisă, iar activitățile care impun prezența fizică în școli și grădinițe se vor desfășura exclusiv online.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!