Premierul Ludovic Orban, detalii despre noile măsuri: “Nu se închide nimic!”

Publicitate

Premierul României  oferit detalii despre noile măsuri pe care le-ar lua Guvernul pentru a limita răspândirea infecțiilor cu coronavirus.

Ludovic Orban a precizat că: “Încă analizăm, purtăm discuții. Nu se închide nimic. După ora 23.00, anumite activități unde de regulă, după ora 23.00 există riscul transmiterii virusului, vor fi închise”, a declarat premierul, întrebat dacă se închid terasele  sau sălile de jocuri de noroc.

Ludovic Orban a anunțat că încă se analizează dacă măsura va fi aplicată la nivel național sau în anumite zone unde există un nivel de răspândire mai larg al coronavirusului. “Analizăm dacă o aplicăm la nivelul întregii țări sau dacă o aplicăm la mare, București, în județe unde există un nivel de răspândire mai larg”.

Printre măsurile adoptate în ședința de marți a CNSU se numără obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile deschise. Măsura se aplică în anumite intervale orare, în zonele aglomerate și sunt exceptate persoanele care desfășoară activitate fizică intensă și copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

De asemenea, se închid terasele la ora 23.00, iar sălile de jocuri de noroc vor și ele închise după ora 23.00. Totodată, pe plajă, doar soții și copiii vor fi exceptați de la distanțarea de pe plajă.

Măsurile ar urma să fie valabile de la data de 1 august.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!