Premierul interimar cere ANSVSA și MAI să monitorizeze activitatea din piețele redeschise. După o lună de stat în frig, comercianții trebuie să respecte măsurile sanitare

Publicitate

După scandalul imens al închiderii piețelor, în vremea premierului Orban, măsura redeschiderii acestora, luată ședința de guvern de vinerea trecută, a intrat în vigoare, însă noul premier, interimarul Nicolae Ciucă, a cerut astăzi o coordonare a activităţii Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) şi a structurilor Ministerului Afacerilor Interne, în vederea monitorizării activităţii din aceste spații, pentru a limita răspândirea noului coronavirus.

”Vreau să avem o monitorizare a tot ceea ce înseamnă activitatea în pieţe, pentru a putea să evităm partea aceasta de răspândire a a virusului”, a declarat Nicolae Ciucă, în debutul şedinţei de guvern de astăzi.

Precizările au fost făcute în contextul în care secretarul de stat Raed Arafat a explicat, în cadrul reuniunii Guvernului, că la nivelul Capitalei, din data 6 decembrie până joi, a fost înregistrat un număr de 9.070 de cazuri noi de infecţie cu SARS-CoV-2. Acesta a menţionat că la nivelul Prefecturii Bucureşti s-a discutat despre intensificarea controalelor şi a măsurilor de implementare a restricţiilor existente la acest moment.

După aproape  o lună de stat în frig, comercianții au revenit în piețele redeschise de câteva zile.

Aceste spații funcționează însă cu restricții și, ar trebui, la jumătate din capacitatea clienților, lucru care nemulțumește atât administratorii, cât și vânzătorii.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!