Premierul, despre neregulile de la Onești: “Trebuie reformă din temelii în Poliție”

Publicitate

Premierul Florin Cîțu a transmis, joi seară, că este necesară o “reformă din temelii” în poliție, menționând că nu i-a văzut pe liderii de sindicat din poliție care protestau pentru drepturi în fața Guvernului să vină să-i explice cum a fost posibil cazul Onești.

“Am spus că trebuie reformă din temelii. Au fost 30 de ani de zile în care lucrurile s-au solidificat și pe care românii nu le mai acceptă în formă în care s-au solidificat. Și trebuie reformă din temelii. Am și spus acum câteva zile: nu-i mai văd pe liderii de sindicat din poliție care erau toată ziua în fața Guvernului și îmi cereau drepturi să vină în aceste zile să-mi spună ce s-a întâmplat, cum a fost posibil acest lucru”, a precizat Florin Cîțu la B1 TV, întrebat în legătură cu situația din poliție și raportul prezentat privind neregulile în cazul Onești.

Premierul a spus că cei care doar cer salarii mai mari nu vor avea în el un partener.

“Haideți să vedem dacă nu au dotări, să vedem unde este nevoie de dotări, cât s-a cheltuit pentru pregătire și așa mai departe. Putem pune lucrurile pe masă, transparent. Dacă doar stăm și cerem salarii mai mari și drepturi mai multe, nu vor avea în mine un partener, dacă sunt de acord și vor să facă reformă, toți cei care vor să facă reformă a statului vor avea în mine un partener”, a mărturisit Florin Cîțu.

Împuternicitul adjunct al inspectorului general al Poliției Române, Florentin Brăcea, a declarat ieri, că polițiștii care au intervenit în cazul Onești nu știau că autorul crimelor avea antecedente penale, potrivit Agerpres.

Din verificările efectuate a reieșit faptul că modul relaționare între factorii de decizie care au gestionat evenimentul a fost unul defectuos, negociatorul nu a fost informat cu privire la dialogul telefonic al autorului cu operatorul de la 11 și nu a cunoscut eventualele revendicări formulate de acesta”, a adăugat adjunctul Poliției Române.

Acesta a transmis că polițiștii din Bacău aveau toate elementele unei intervenții în forță. De asemenea, adjunctul Poliției Române a precizat că nu au fost respectate nici procedurile legale de anunțare a unui astfel de eveniment.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!