Premierul Cîțu: Rectificarea bugetară NU va fi aprobată, dacă partenerii de coaliție nu vor fi de acord. Patru ministere ar urma să primească sume importante

Publicitate

Așteptat de administrațiile locale cu mari speranțe, proiectul de rectificare bugetară nu va fi aprobat de Guvern dacă acesta nu va fi susţinut de colegii din coaliţie.

Anunțul a fost făcut de premierul Florin Cîţu care a declarat sâmbătă că vrea ca toți partenerii de coaliție să fie de acord asupra proiectului: ”Dar sunt câteva lucruri peste care nu pot să trec şi nu pot să trec să avem un deficit mai mare de 7,16% din PIB, aş vrea să reducem, dar nu o să merg mai departe cu… Este pus în dezbatere publică. O să avem şi un ministru al Finanţelor (n.n. propunerea sa pentru această funcție este Dan Vîlceanu) care vine, o să poată să discute, dar din punctul meu de vedere vreau să am coaliţia de partea mea în această rectificare, pentru că e vorba de proiectele pentru români, e vorba de banii românilor, e vorba de o coaliţie de guvernare şi de fiecare dată să ştiţi că am fost cel care i-a adus la masă. Chiar dacă în spaţiul public s-au certat între ei, am încercat de fiecare dată să îi aduc la masă să găsim o soluţie”, a precizat şeful Executivului, citat de Agerpres.

Ministerul Sănătăţii, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Ministerul Educaţiei şi Ministerul Finanţelor vor primi cele mai mari sume la rectificarea bugetară, conform proiectului publicat pe site-ul MF.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!