Premieră la Târgoviște: Lifturi înlocuite pe bani europeni, în imobilele cuprinse în cele două proiecte de reabilitare

Publicitate

Premieră în municipiul Târgoviște, lifturi înlocuite pe bani europeni!

În aceste zile, ca parte componentă a proiectelor de reabilitare termică, cu bani europeni, a blocurilor de locuințe din municipiul Târgoviște, are loc schimbarea primelor lifturi.

”Este vorba despre blocurile nr. 40 și nr. 64 de pe bulevardul Unirii, cu precizarea că vor fi înlocuite 11 lifturi, numai în cadrul proiectelor acum în derulare”, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.

Administrația locală târgovișteană are în derulare două investiții majore pentru reabilitarea termică, din fonduri europene, a unor blocuri de locuințe, respectiv:

 Eficientizarea energetică prin reabilitarea şi consolidarea clădirilor rezidenţiale – Pachet I.1”, pentru 6 componente, respectiv blocurile D1, D2, D3, D4, 5A, 5B, investiție în valoare totală de 7.288.477,82 lei;

„Eficientizarea energetică prin reabilitarea şi consolidarea clădirilor rezidenţiale – Pachet I.2”, pentru 8 componente, respectiv blocurile F1, F2, 12 ICMD, 40 (scările A și B), 54, 57 (scările A și B), 64 (scările A și B) și blocul K., investiție în valoare totală de 15.618.158,59 lei.

Lucrările avute în vedere în cadrul celor două proiecte sunt deosebit de complexe și vizează izolarea termică a fațadei (parte opacă și parte vitrată), închiderea balcoanelor cu tâmplărie termoizolantă, izolarea termică a planșeului peste subsol, instalarea de panouri solare, înlocuirea corpurilor de iluminat și a circuitelor electrice aferente parților comune, înlocuirea sau modernizarea lifturilor, repararea acoperișului tip terasă, a trotuarelor de protecție, repararea sau înlocuirea instalației de distribuție a apei reci și a colectoarelor de canalizare menajeră din subsoluri, măsuri de reparații și consolidare, adaptarea infrastructurii pentru persoanele cu dizabilități etc.

”Este important să precizăm că sumele datorate de către proprietarii locuințelor vor fi eșalonate pe 10 ani, sunt cuprinse între 3,5% și 25% din valoarea lucrărilor aferente unui apartament (în funcție de venitul pe membru de familie, proprietarii care au venitul sub salariul mediu net lunar pe economie plătind numai 3,5%) și vor fi achitate numai după recepția finală”, a mai precizat primarul municipiului.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!