Prefectura Dâmbovița a anunțat rata de incidență a cazurilor de COVID-19 la nivelul județului. Trei comune au rata mai mare de 1,5 la mia de locuitori

Publicitate

Ca urmare a intrării în vigoare a dispozițiilor H.G. nr. 729/2020, Prefectura Dâmbovița informează că la nivelul județului Dâmbovița, la data de 01.09.2020, rata de incidență a cazurilor de COVID-19 cumulată în ultimele 14 zile a fost de 0,72/1000 de locuitori, sub pragul prevăzut de 1,5/1000 de locuitori.

Astfel, activitatea instituțiilor de spectacole și/sau concerte, a cinematografelor, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc se poate relua cu respectarea măsurilor stabilite prin Ordinul comun al Ministrului Culturii și al Ministrului Sănătății.

Pe de altă parte, Prefectura informează că trei comune au înregistrat o rată de incidență mai mare de 1,5/1000 de locuitori, respectiv: Cornățelu cu o rată de 2,28/1000 de locuitori, Gura Foii – 2,28/1000 de locuitori și Malu cu Flori – 1.84/1000 de locuitori.

Întrucât pe raza acestor unități administrativ teritoriale nu au fost identificate instituții și agenți economici care să desfășoare activități ce intră sub incidența hotărârii de guvern mai sus menționate, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița nu a avut în analiză măsuri de restricționare sau închidere a unor activități, păstrându-se un grad ridicat de alertă în monitorizarea cazurilor de infectare cu SARS-CO-v2.

Următoarea analiză a ratei de incidență se va efectua după 7 zile, respectiv la data de 08.09.2020.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!