Prefectul județului Dâmbovița, carantinat în instituția pe care o conduce, după ce subprefectul și președintele BEJ au fost confirmați cu COVID-19

Publicitate

Prefectul județului Dâmbovița, Aurelian Popa, a intrat în izolare după ce este contact direct al subprefectului și al președintelui BEJ, care au fost confirmați cu puternicul virus. Șeful Instituției Prefectului este nevoit să stea izolat în instituție, unde i s-a amenajat un spațiu de locuit, până la aflarea rezultatului unui nou test de COVID-19. Așa cum se cunoaște, primul test de coronavirus al prefectului a ieșit negativ

“Ca urmare a evoluţiei evenimentelor şi a concluziilor anchetelor epidemiologice efectuate în urma activităţilor de la Biroul Electoral Judeţean Dâmboviţa, Prefectura Dâmbovița anunță:

– pentru cele trei cazuri confirmate “Pozitiv”, respectiv Preşedintele Biroul Electoral Judeţean Dâmboviţa, Subprefectul judeţului şi un funcţionar din cadrul Autorităţii Electorale Permanente au fost emise de către Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa decizii de izolare la domiciliu ca urmare a evaluării stării de sănătate şi a recomandărilor făcute de medicii de specialitate.

– întrucât rezultatul testului pentru Prefectul judeţului Dâmboviţa a fost ”Negativ”, dar din cadrul anchetelor epidemiologice efectuate a fost stabilită calitatea de ”Contact direct” al unei persoane testate pozitiv, a fost emisă decizia de carantinare cu locaţia declarată Instituţia Prefectului Dâmboviţa. Astfel, Prefectului Aurelian Popa i s-a asigurat un spaţiu corespunzător, izolat de restul personalului, spaţiu de unde îşi va desfăşura activitatea.

Potrivit procedurilor operaţionale ale Direcţiei de Sănătate Publică Dâmboviţa, prefectul de Dâmbovița va fi testat din nou în perioada imediat următoare.

– toate deciziile de izolare, respectiv carantinare sunt emise pentru o perioada de 14 zile (03-16.10.2020)

– în cursul zilei de ieri toate spaţiile unde s-au desfăşurat activităţi ale Biroului Electoral Judeţean Dâmboviţa şi birourile din cadrul Instituţiei Prefectului Dâmboviţa au fost dezinfectate, astfel încât astăzi, 5 octombrie, activitatea să se desfăşoare în mod corespunzător şi în condiţii de siguranţă”, se arată într-un comunicat emis de Instituția Prefectului Județului Dâmbovița.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!