Prefectul Capitalei a declarat starea de urgență sanitară în Sectorul 1 la cererea Comitetului Local!

Publicitate

Miercuri, 21 iulie, Comitetul Local pentru Situații de Urgență a cerut Prefecturii, printr-un comunicat postat pe site-ul primăriei Sectorului 1 București, să declare stare de urgență pentru o perioadă de 30 de zile, ca urmare a numărului mare de deșeuri depozitate pe străzile Capitalei.

Potrivit comunicatului, această decizie a fost adoptată ca urmare a verificării stării actuale a Sectorului 1 și în urma constatării factorilor de risc. De asemenea, decizia a fost întărită de “un raport al Compartimentului Protecția Mediului din cadrul Poliției Locale Sector 1 și a unei note privind deficiențele activităților de curățenie stradală realizată de Direcția de Utilități Publice, Salubrizare și Protecția Mediului Sector 1.”

Ca urmare a numeroaselor plângeri primite de la cetățenii care au locuința în Sectorul 1, dar și în urma verificărilor realizate de Poliția Locală, încă din 27 iunie 2021 s-a constatat faptul că serviciul de salubrizare asigurat de compania Romprest Service SA nu mai funcționează. În acest caz, autoritățile au avut în vedere protecția sănătății populației, responsabilitatea față de cetățeni, conservarea și protecția mediului înconjurător, asigurarea calității și continuității serviciului, se mai menționează în comunicat.

În urma acestor cereri ale autorităților locale, prefectul capitalei, Alin Stoica, a anunțat astăzi că este de acord cu introducerea stării de alertă sanitară în Sectorul 1 București.

”Am transmis către Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă acordul pentru declararea stării de alertă”, a declarat Alin Stoica, potrivit stiripesurse.ro.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!