Prahoveni descoperiți că au furat lemne dintr-o pădure din Dâmbovița! Polițiștii au deschis dosar penal pe numele prăduitorilor

Publicitate

Doi bărbați din județul Prahova, de 33 și 54 de ani, sunt anchetați de polițiștii dâmbovițeni după ce au fost depistați că au furat lemne dintr-o pădure de pe raza comunei Niculești. La capătul unor cercetări, aceștia s-au ales cu un dosar penal pentru tăiere ilegală de material lemnos și furt de material lemnos.

“În cursul serii de 7 februarie a.c., polițiștii din cadrul Postului de Poliție Niculești au fost sesizați de către un bărbat cu privire la faptul că, în noaptea de 6 spre 7 februarie a.c., persoane necunoscute au tăiat și sustras material lemnos din pădurea situată în localitatea Niculești.

Urmare a sesizării, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște s-au deplasat la fața locului, unde au identificat 32 de cioate, aproximativ 7 mc de material lemnos, care prezentau urme de tăiere recentă, însă doar o parte din materialul lemnos ar fi fost sustras.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au identificat bănuiții, doi bărbați de 33, respectiv 54 de ani, ambii din județul Prahova. Aceștia au fost conduși la sediul Postului de Poliție pentru audieri.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de tăiere ilegală de material lemnos și furt de material lemnos, faptă prevăzută de Legea nr. 46/2008, privind Codul Silvic.

Se continuă cercetările, sub coordonarea procurorului de caz, pentru documentarea întregii activități infracționale”, se  arată într-un comunicat IPJ Dâmbovița.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!