Prahovean accidentat în Munții Bucegi. A fost transportat cu targa de jandarmi montani și salvamontiști dâmbovițeni

Publicitate

Odată cu relaxarea unora dintre măsurile impuse de autorități pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cu COVID-19 a readus turiștii în zonele montane din Dâmbovița.

Astăzi, 6 iunie a.c., în urma unui apel telefonic prin SNUAU 112, jandarmii de la Postul Montan Peştera, salvamontiştii şi poliţistul de la Postul pentru Platoul Padina au intervenit în Munţii Bucegi, în sprijinul unei persoane accidentate.

Bărbatul, un prahovean în vârstă de 65 de ani, se afla într-o drumeţie împreună cu soţia pe traseul montan Zănoaga – Cheile Zănoagei, cu un grad de dificultate mediu (marcat cu cruce galbenă). La un moment dat, din cauza neatenţiei, a căzut şi s-a accidentat fiind în imposibilitatea de a se mai deplasa.

Ajunşi la faţa locului, jandarmii montani şi salvamontiştii i-au acordat turistului măsurile de prim-ajutor, deoarece aceasta prezenta o posibilă fractură la piciorul stâng şi era în stare de şoc.

Din cauza traseului greu accesibil cu autoturismul, salvatorii montani au transportat bărbatul accidentat pe o distanţă de aproximativ 700 m cu targa, până la DJ 714, în apropierea campingului Zănoaga, de unde a fost preluat de un echipaj SMURD de la Fieni şi transportat la spital pentru acordarea îngrijirilor medicale de specialitate.

Turiştii aflaţi în dificultate în zona Masivului Montan Bucegi pot apela numărul unic de urgenţă “112” sau numerele de telefon 0749.058037/ 0749.034639 pentru a solicita sprijinul imediat al jandarmilor montani.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!