Potlogi: Autocamion încărcat cu deșeuri, confiscat de Garda de Mediu. Șoferul mașinii a încercat să fugă de la fața locului

Publicitate

Garda de Mediu a confiscat un nou vehicul pe raza județului Dâmbovița. De această dată este vorba despre un autocamion depistat în zona fostei firme Avicola Titu, din care se încerca abandonarea unor deșeuri.

Mai mult de atât, șoferul autocamionului când a observat prezența inspectorilor Gărzii de Mediu în zonă a încercă să fugă. După ce la fața locului și-a făcut apariția și polițiștii, acesta a fost amendat cu 30 000 lei, iar autovehiculul i-a fost confiscat.

“În data de 21.04.2021, o echipă a Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Dâmbovița în timp ce se deplasa pentru verificarea unei sesizări, a identificat un autovehicul transportând cca 12 mc deșeuri în amestec în localitatea Potlogi.

Acesta a fost surprins în momentul în care încerca să le abandoneze pe un teren proprietate privată din zona fostei firme Avicola Titu. Văzându-ne, s-a urcat în mașină și a vrut să părăsească locul faptei. Am solicitat prin serviciul 112 prezența la fața locului a unui echipaj de la Poliția Națională care a facilitat identificarea conducătorul autovehiculului.

Persoana care nu a respectat legislația privind transportul deșeurilor, a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 30000 lei și s-a dispus ca măsură complementară confiscarea autovehiculului.

Transportul deșeurilor se face numai cu respectarea prevederilor H.G nr.1061/2008, în sensul că, transportul deșeurilor trebuie să fie însoțit de formulare de transport cu regim special și deșeurile să fie transportate numai către operatori autorizați pentru eliminarea/valorificarea deșeurilor”, se arată într-un comunicat al Gărzii de Mediu Dâmbovița.

De asemenea, la începutul lunii aprilie, inspectorii Gărzii de Mediu au mai confiscat o autoutilitară din care care se descărca ilegal deșeuri pe un teren de la marginea orașului Găești.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!