Posibil focar cu noua tulpină britanică la Școala nr. 28 din București. Alte şapte persoane au fost confirmate pozitiv, pentru 4 dintre ele se așteaptă secvențierea

Publicitate

Alte şapte persoane de la Şcoala nr. 28 din Sectorul 2 București au fost confirmate pozitiv astăzi cu noul coronavirus, iar pentru 4 dintre ele se așteaptă secvențierea pentru a vedea dacă este vorba despre noua mutație britanică.

Potrivit Ministerul Sănătăţii, în cazul a patru persoane dintre cele şapte au fost trimise probe pentru secvenţiere în vederea depistării noii tulpini a SARS-CoV-2, asta după ce duminică, Ministerul Sănătăţii a anunţat că Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a decis extinderea anchetei epidemiologice, fiind recoltate încă 11 probe.

Într-o primă fază, la această școală din Capitală alte 9 persoane, contacți ai unui pacient confirmat cu noua tulpină, au fost testate pozitiv la Covid-19 încă de sâmbătă și sunt așteptate rezultatele secvențierii, cei 9 fiind suspecți de infectare cu noua mutație.

Situația de la Școala nr. 28 i-a făcut duminică pe miniștrii Sănătății și al Educației să facă declarații legate de începerea noului an școlar. În timp ce oficialul de la Sănătate, Vlad Voiculescu, a declarat că noua tulpină este extrem de agresivă și riscăm un nou val de infectare, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a reiterat poziția sa oficială, potrivit căreia o hotărâre privind redeschiderea școlilor va fi luată numai după o analiză epidemiologică ce va fi efectuată la începutul lunii februarie.

Tot astăzi, la Suceava, varianta de coronavirus depistată iniţial în Marea Britanie, B.1.1.7, şi caracterizată printr-o transmisibilitate crescută, a fost identificată în urma secvenţierilor efectuate la Universitatea “Ştefan cel Mare” (USV). Proba biologică a fost recoltată la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava de la un pacient cu un istoric recent în Marea Britanie.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!