Polițiștii sunt îndemnați să nu respecte decizia CNSU: “Nu există niciun fel de îndrumare cu privire la modul efectiv în care se va realiza controlul măștilor de protecție”

Publicitate

Potrivit deciziei luate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, masca de protecție va fi purtată din nou în toate spațiile deschise. În urma hotărârii stabilite, oamenii vor fi obligați să poarte măști chirurgicale sau de tip FFP2.

În acest sens, sindicaliștii Europol atrag atenția că acest lucru înseamnă că polițiștii vor trebui să verifice  tipul de mască pe care-l poartă oamenii. Dacă o persoană poartă mască din materiale textile se consideră că aceasta a încălcat legea!

Reprezentanții Europol au considerat că această măsură este lipsită de logică, având în vedere că în procesul verificării măștii, cetățeanul trebui să-și scoată protecția, astfel încât autoritățile să vadă tipul de mască pe care-l poartă. Această activitate este considerată periculoasă, în contextul în care măsura verificării poate aduce mult mai multe infectări.

„Ce să mai vorbim despre riscul generat de scoaterea incorectă a măștii de protecție sau manipularea măștii pe durata procesului de verificare a acesteia. Nu există niciun fel de îndrumare cu privire la modul efectiv în care se va realiza controlul măștilor de protecție. Iar dacă MAI-ul nu a fost în stare să genereze o procedură de sistem cu privire la modul în care se realizează verificarea carantinaților, la aproape 2 ani de la declanșarea pandemiei, nu ne punem speranțe că „specialiștii” vor veni cu lămuriri în cazul noilor restricții cu privire la purtarea măștilor de protecție”, spun sindicaliștii.

Aceștia îi încurajează pe polițiști să nu se supună regulii, întrucât măsura este una ridicolă.

„Sindicatul EUROPOL recomandă polițiștilor din stradă să refuze să aplice prevederi lipsite de claritate și de logică și să-și invite șefii să le arate cum se realizează controlul măștilor de protecție. Pe toată durata pandemiei, profesia de polițist a fost cea mai versatilă. De la intenția ministrului Vela de a împărți Lumina sfântă de către polițiști, identificarea și transportarea celor care sunt surprinși în afara locuinței unde trebuiau să fie carantinați și până la noile sarcini de a verifica măștile de protecție, ne așteptăm că în curând, guvernanți să îi pună pe polițiși să efectueze teste PCR, să consulte persoane care prezintă simptome sau de ce nu, să efectueze operații pe creier acolo unde nu există chirurgi”.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!