Polițiștii, jandarmii și pompierii pensionari ar putea reveni la muncă. Guvernul pregătește o ordonanță de urgență

Publicitate

Foşti poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră sau pompieri care s-au pensionat ar putea reveni la muncă. Acest lucru se poate întâmpla pentru că Guvernul pregătește o ordonanță de urgenţă prin care se doreşte reîncadrarea personalului din cadrul Ministerului Afacerilor Interne care s-a pensionat, scrie bihon.ro.

„Guvernanții noștri au constatat existența unui flux tot mai ridicat de cetățeni care tranzitează punctele de trecere a frontierelor de stat, ocazie cu care, de abia la acest moment, au propus elaborarea unui proiect de Ordonanță de Urgență, în baza căruia vor putea fi dispuse mai multe măsuri, unele dintre acestea prezentând interes pentru sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională, astfel: MAI va putea rechema în activitate/reîncadra, fără concurs, pe durată determinată de un an, cadre militare/polițiști care au trecut în rezervă/le-au încetat raporturile de serviciu, cu acordul acestora; MAI va putea angaja personal fără concurs, pentru activități specifice domeniilor migrație și azil, situații de urgență și ordine și siguranță publică, pentru o durată determinată, ce nu poate depăși 90 de zile de la data încetării conflictului armat din Ucraina”, anunţă sindicatul Europol, potrivit sursei citate.

De asemenea, categoriile de pensionari ai MAI menționate ar urma să beneficieze, în continuare, şi de pensie, dar şi de salariu. În acest moment discuția este doar pentru punerea bazei acestui proiect. Rămâne de văzut dacă el se va concretiza sau nu.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!