Polițiștii, cu ochii pe microbuzele și autobuzele de pasageri! Curse ilegale de transport persoane de la București spre diferite localități din sudul județului Dâmbovița

Publicitate

Ionuț Parghel

Principalele rute de transport cu microbuzul și autobuzul de la București spre localitățile din sudul județului Dâmbovița au fost “periate” puternic de oamenii legii în carul unei razii care a urmărit verificarea legalității curselor de persoane.

Neregulile, întâlnite la tot pasul, au fost sancționate cu amenzi însumând cifre de ordinul sutelor de mii. Ca urmare a deficiențelor constatate, polițiștii au dispus indisponibilizarea autovehiculelor, care efectuau transport de persoane, fiind luată măsura suspendării dreptului de utlizare a acestora, pentru o perioadă de șase luni.

“Polițiștii au oprit pe Drumul Național 7, pe raza localității Tărtășești, un operator de transport care efectua transport de persoane pe traseul București-Tărtășești-Conțești, prin servicii regulat-speciale, fără a deține licență de traseu.  Acesta a fost sancționat contravențional, fiind dispusă și măsura complementară a suspendării dreptului de utilizare a autobuzului pentru 6 luni prin retragerea certificatului și plăcuțelor de înmatriculare.

Totodată, un alt operator de transport de persoane, care nu deținea licență de traseu, a fost sancționat de polițiști după ce a fost surprins în timp ce transporta persoane cu autobuzul, pe ruta București-Chitila-Tărtășești-Gulia.

De asemenea, alți doi bărbați au fost depistați de polițiști, pe raza localităților Târgoviște și Tărtășești, în timp ce efectuau transport de persoane, deși nu dețineau copie conformă a autorizației de transport valabilă.

Cei în cauză au fost sancționați pentru nerespectarea prevederilor legale, față de aceștia fiind dispusă și măsura suspendării dreptului de utilizare a autovehiculelor pentru 6 luni”, se arată într-un comunicat IPJ Dâmbovița.

De asemenea, în urma raziei organizate pe parcursul zilei de ieri, polițiștii de la rutieră și ordine publică au constatat 5 infracțiuni și au aplicat 1 173 de sancțiuni, a căror valoare s-a ridicat la peste 324 000 de mii de lei.

Mai mult de atât, polițiștii au reținut 57 de permise de conducere și au retras 19 certificate de înmatriculare și 9 seturi de plăcuțe de înmatriculare.

 

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!