Polițiștii amenință cu demisiile dacă se va adopta certificatul verde la locul de muncă! Aceștia nu vor să își plătească singuri testele periodice

Publicitate

Vicepreședintele Sindicatului Național al Polițiștilor din România DECUS – regiunea Timiș, Valer Kovacs, a declarat că peste 50% dintre polițiști nu sunt vaccinați, iar în cazul în care certificatul verde va intra în vigoare, foarte mulți agenți de poliție amenință cu cel mai dur proces – demisia, scrie Bugetul.ro.

Potrivit vicepreședintelui, polițiștii care nu s-au vaccinat nici nu intenționează să o facă, nici nu sunt de acord să scoată bani din buzunare pentru a-și plăti testele. Kovacs a ținut să sublinieze că nu e împotriva științei sau a vaccinării, doar că nu i se pare normal ca vaccinarea să fie impusă obligatoriu, mai scrie sursa citată.

„Colegii mei nu doresc nici să verifice certificate, nici să aplice amenzi la mască. Considerăm că este o măsură abuzivă, prin care s-a pus presiune pe Poliție. Nu e normal ca, în perioada asta, să aplicăm amenzi la mască, pentru că avem cu totul alte atribuții. Noi nu suntem medici, să verificăm noi măști și nu suntem nici vânători să mergem prin restaurante sau cafenele, să dăm amenzi la care are certificat sau n-are certificat.

S-a făcut o mizerie din partea conducerii, a partidelor, s-au folosit de Poliția Română ca instituție, să ne pună într-o imagine negativă în societate.

Încă ceva, sunt colegi, mai mult de 50% din polițiști, care nu s-au vaccinat și nu doresc acest lucru. Sunt dispuși să meargă până la demisie, dacă se va impune obligatoriu imunizarea prin vaccinare, pentru că nu doresc vaccinarea obligatorie.

Vom face teste. Și mi se pare aberant ca, după o lună, să-mi ceară bani pe testul ca să vin la serviciu, adică să plătesc un test ca să pot să lucrez, în condițiile în care eu am cotizat la sănătate 20 de ani. Asta e părerea, dar și a mai multor colegi din țară”, a declarat Vicepreședintele Sindicatului Național al Polițiștilor din România, Valer Kovacs, potrivit Bugetul.ro.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!