Polițiști din Pitești, acuzați că ar fi ucis un bărbat. Acesta a decedat în timp ce era imobilizat de oamenii legii

Publicitate

Caz incredibil petrecut în municipiul Pitești! La prima vedere, speța aduce aminte de cel al lui George Floyd din Statele Unite ale Americii. Un bărbat de 63 de ani, din localitate, a murit la puțin timp, în fața Autogării Sud, după ce a fost imobilizat de trei polițiști. Inițial, bărbatul a refuzat inițial să iasă dintr-un restaurant unde izbucnise un incendiu și se certa cu oamenii legii. Potrivit e-pitesti.ro, bărbatul a fost trântit cu fața de asfalt de un polițist, iar alți doi agenți s-au urcat cu picioarele pe el.

La scurt timp, bărbatul a intrat în stop-cardiorespirator și a decedat. Se pare că acesta a fost somat de mai multe ori să părăsească zona, dar a refuzat de fiecare dată. Mai mult de atât, de fiecare dată când era scos de polițiști, bărbatul insista din răsputeri să se întoarcă.

Polițiștii piteșteni au transmis că bărbatul, aflat sub influența băuturilor alcoolice, a devenit recalcitrant, astfel încât s-a încercat imobilizarea lui, deși opunea rezistență.

În timpul imobilizării, bărbatul și-a pierdut starea de conștiență și a fost solicitat un echipaj medical. În ajutorul victimei, au sărit și pompierii chemați să stingă incendiul, însă bărbatul nu a putut fi salvat.

După zeci de minute în care salvatorii au încercat să-l resusciteze, medicul echipajului de pe ambulanță a declarat decesul, relatează publicația locală. “Cu ocazia intervenției la un incendiu la un local (aparatură electrică), un bărbat care consuma băuturi alcoolice la o masă a refuzat să iasă din incintă. Bărbatul a fost somat, iar ca urmare a faptului că cel în cauză nu s-a supus indicațiilor și s-a manifestat recalcitrant, s-a procedat la evacuarea sa. Bărbatul a intrat în stop cardio-respirator”, a precizat Florin Popa, purtătorul de cuvânt al IPJ Argeș, pentru e-pitesti.ro.

IPJ Argeș a anunțat că a deschis dosar penal pentru purtare abuzivă și ucidere din culpă, dosarul fiind preluat de Parchetul Pitești.

 

 

 

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!