Poliţist din Dâmboviţa, arestat preventiv pentru trafic de influenţă. Pentru ce a cerut şi primit 2800 lei

Un agent de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa a fost arestat preventiv pentru 30 de zile sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă.

Printr-un comunicat de presă, se precizează că, în cauză, cercetările au fost efectuate de către poliţiştii anticorupţie ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Dâmboviţa, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa.

În fapt, în luna octombrie 2020, poliţiştii D.G.A. s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi cumpărare de influenţă, constând în aceea că în ziua de 30 august a.c. un agent de poliţie a pretins şi a primit de la o persoană fără calitate specială suma de 2800 lei. În schimbul banilor, acesta a promis că va interveni pe lângă poliţişti din cadrul Serviciului Rutier al I.P.J. Dâmboviţa, pentru a-i restitui persoanei în cauză, înainte de împlinirea termenului legal, permisul de conducere suspendat cu câteva zile înainte, ca urmare a constatării unor abateri la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

Ofiţerii D.G.A. – Dâmboviţa, sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, au efectuat miercuri o percheziţie domiciliară la imobilul poliţistului, ulterior acesta fiind condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa pentru continuarea cercetărilor.

La aceeaşi dată, procurorul a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpat precum şi luarea măsurii preventive a reţinerii pentru 24 de ore. Ulterior, acesta a fost prezentat Tribunalului Dâmboviţa cu propunerea de arestare preventivă, propunere admisă de către instanţa de judecată.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!