Politia Dâmbovița transmite că nu a primit sesizări referitoare la stația GPL de la Crevedia, de la cetățeni sau instituții, deși aceasta funcționa ilegal

Publicitate

După exploziile în lanț de la Crevedia, de la stația GPL care funcționa fără autorizație de aproape 3 ani, ISU Dâmbovița a transmis informări de presă cu „cronologia” controalelor, a amenzilor și a sesizărilor transmise mai multor instituții ale statului cu privire la pericolul pe care îl reprezenta acel punct de lucru.

Având în vedere informațiile vehiculate în spațiul public, cu privire la anumite sesizări transmise Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, precum și cu privire la utilizarea unei autospeciale de poliție neinscripționată în proximitatea producerii evenimentului din localitatea Crevedia, Compartimentul Relații Publice al Poliției Dâmbovița a comunicat:

„Începând din anul 2020 și până în prezent, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, nu au fost înregistrate sesizări, petiții, informări sau audiențe de la cetățeni sau alte instituții, referitoare la activitatea desfășurată la imobilul unde s-a produs tragicul eveniment din localitatea Crevedia.

De asemenea, încă din anul 2022, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița a dispus ca aparatele folosite pentru măsurarea vitezei de deplasare și supraveghere a traficului rutier să fie utilizate doar din autospecialele de poliție inscripționate, astfel că nu se confirmă afirmațiile referitoare la faptul că o autospecială neinscripționată ar fi acționat în proximitatea imobilului, din localitatea Crevedia”, se arată în informarea IJP Dâmbovița.

Vă reamintim că Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a preluat dosarul privind exploziile care au avut loc sâmbătă la Crevedia.

Stația GPL de la Crevedia aparținea fiului primarului din orașul Caracal, Ion Doldurea. Conform datelor obținute de Digi24, la Crevedia s-ar fi aflat 6 cisterne GPL, fiecare cu o capacitate de 10.000 de litri fiecare. Surse oficiale susțin că motivul producerii tragediei ar fi faptul că doi cetățeni ar fi încercat, în cursul zilei de sâmbătă, să mute gaz dintr-o cisternă în alta.

În urma exploziilor devastatoare de la Crevedia cu 58 de victime, iar două dintre acestea, soț și soție, și-au pierdut viața. Din totalul victimelor, 43 de persoane sunt cadre ale MAI (39 pompieri, 2 polițiști si 2 jandarmi).

 

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!