Polițele RCA s-ar putea scumpi din nou! Companiile vor să-și recupereze banii dați la stat!

Publicitate

În urma falimentului City Insurance poliţele RCA s-au scumpit foarte mult, iar acum se pregătește o nouă majorare întrucât companiile de asigurări vor fi nevoite să dea mai mulţi bani la stat, aşa că trebuie să-şi recupereze pierderile financiare, scrie Observatornews.ro.

În ultima perioadă, preţurile poliţelor RCA s-au dublat sau chiar triplat, fiind o situație extrem de grea pentru șoferii care mai înainte plăteau în jur de 300 de lei, iar acum prețul a ajuns chiar și până la 600 de lei.

“A fost o reacţie poate excesiv de prudentă a asiguratorilor care au rămas în piaţă, după ieşirea City. În sensul notificării unor tarife mai mari. pentru că se temeau de faptul că vor lua o cotă de piaţă mai mult decât le permit indicatorii de solvabilitate”, a declarat Valentin Ionescu, director ASF, potrivit Observatornews.ro.

Astfel, companiile de asigurare vor trebui să plătească mai mulţi bani către stat. Dacă până acum exista o cotă de 1% din volumul primelor brute, din februarie această cotă va fi mai mare şi va ajunge la 2,5%. Piaţa asigurărilor este estimată anual la 2 miliarde de euro, deci cu cei 1,5% în fiecare lună, fondul de garantare va primi în plus 2,5 milioane de euro, scrie sursa citată.

Companiile vor încerca prin aceste majorări să-și asigure despăgubirile după falimentul City, însă banii vor fi luați din buzunarele clienților. Se estimează că până la finalul acestei luni instanţa ar putea da un verdict privind falimentul City Insurance.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!