PNL Târgoviște, scrisoare deschisă adresată ministrului Economiei, pentru urgentarea preluării de către stat a Combinatului de Oțeluri Speciale. “A rămas singurul producător de fier-beton din România”

Publicitate

Disperarea reprezintă cuvântul de ordine la Combinatul de Oțeluri Speciale din Târgoviște! Peste o mie de oameni pot pleca definitiv în șomaj dacă statul nu va prelua cât mai rapid activele productive ale combinatului târgoviștean.

Administratorul judiciar al COS Târgoviște a anunțat că șomajul tehnic a fost prelungit la salariați doar până pe 22 februarie, după care se vor fi emise decizii de preaviz în rândul acestora.

Astăzi, 24 februarie, PNL Târgoviște, prin președintele Aurelian Cotinescu, a adresat o scrisoare deschisă ministrului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Claudiu Năsui, pentru ca statul să se implice cât mai repede în preluarea activelor funcționale ale COS Târgoviște.

“Domnule Ministru,

Ca târgoviștean și mai puțin în calitate de om politic, mă adresez direct dumneavoastră pentru că la C.O.S Târgoviște timpul aproape a expirat. Pe 22 februarie a încetat măsura acordării șomajului tehnic pentru peste 1000 de salariați și pasul următor – o spune Administratorul Judiciar, este emiterea preavizelor și concedierea colectivă.

Toate acestea se întâmplă după ce, la sfârșitul anului trecut, Guvernul Orban a creat cadrul legislativ care permite preluarea de către stat, prin Ministerul Economiei, a activelor productive ale C.O.S Târgoviște, în contul datoriilor bugetare.

Și-au exprimat acordul celelalte ministere avizatoare și mai trebuie doar semnătura dumneavoastră pentru preluarea Combinatului și a celor peste 1000 de angajați.

De ce avem nevoie de C.O.S Târgoviște?

– Pentru că a rămas singurul producător de fier-beton din România – 250000 tone /an;

– Economia României are nevoie anual de peste 1100000 tone/an.

– C.O.S este foarte important pentru economia orașului Târgoviște, numeroase firme locale depinzând de producția acestui combinat;

– Forța de muncă calificată din această oțelărie asigură alte 10 locuri de muncă în domenii conexe;

În susținerea interesului național trebuie să prevaleze dezvoltarea industriilor locale, pentru a reduce dependența de importuri, ducând astfel la micșorarea deficitului comercial al României.

Pentru dezvoltarea orașului Târgoviște și României avem nevoie de Combinatul de Oțeluri Speciale!

Cu considerație,

Președintele Organizației P.N.L Târgoviște

Consilier Local al Primăriei Municipiului Târgoviște”, se arată într-o scrisoare deschisă trimisă de PNL Târgoviște ministrului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

În acest moment, salvarea COS Târgoviște este în “terenul” statului, cadrul legislativ a fost modificat și procedurile au fost pornite în timpul fostului Guvern PNL Orban.

Pe 19 februarie, actualul oficial Claudiu Năsui a cerut o reevaluare a situației, iar lucrurile tergiversează de la începutul anului, cu toate că pentru COS nu prea mai este timp, iar procedurile ar trebui să se realizeze într-un ritm accelerat.

 

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!