A “plouat” cu amenzi în week-end în tot județul! Sute de sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor anti-COVID-19

Publicitate

Peste 200 de amenzi, în valoare de 16 000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 au fost aplicate, week-end-ul trecut, de polițiștii dâmbovițeni, în urma acțiunilor de verificare a modului în care sunt respectate prevederile Legii nr. 55 din 2020, potrivit unui comunicat transmis de IPJ Dâmbovița.

Polițiștii, împreună cu jandarmii și polițiștii locali au verificat 58 de operatori economici, 70 de operatori de transport, 619 obiective/locații de interes (inclusiv 291 de restaurante, terase sau fastfood-uri).

De asemenea, oamenii legii au legitimat peste 5 100 de persoane, iar pentru nerespectarea măsurilor impuse pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, forțele de ordine au aplicat 228 de sancțiuni, în cuantum de 16.000 de lei, pentru neportul măștii.

Ca urmare a controalelor din trafic, polițiștii au verificat 597 de mijloace de transport persoane, dintre care 193 au fost autovehicule destinate transportului public în comun.

Totodată, pe parcursul acestui week-end, polițiștii au intervenit la 58 de evenimente, dintre care 46 au fost sesizate prin numărul unic pentru apeluri de urgență, fiind sesizate 40 de infracțiuni. Din totalul faptelor de natură penală, 18 au fost infracțiuni contra persoanei și 11 contra patrimoniului.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!