A „plouat” cu amenzi pe drumurile din Dâmbovița! Noaptea trecută, polițiștii au aplicat peste 300 de sancțiuni șoferilor care au încălcat regulile de circulație

Publicitate

A fost jale pe șoselele dâmbovițene în noaptea de sâmbătă spre duminică! În urma unei razii, polițiștii au fost nemiloși cu șoferii care nu au respectat normele rutiere.  Astfel, într-un decurs de numai câteva ore, oamenii legii au aplicat peste 300 de amenzi pentru încălcarea regulilor de circulație. Totodată, alte 132 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 privind ordinea și liniștea publică. Valoarea totală a amenzilor aplicate de polițiști s-a ridicat la 141.632 de lei.

În cursul nopții de 5 spre 6 martie, în intervalul orar 21.00 -03.00, 161 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, în colaborare cu efective de jandarmi, au organizat o razie pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente de circulație și pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică.

În cadrul activității, a fost verificat și modul în care sunt respectate măsurile instituite pentru limitarea răspândirii virusului SARS CoV=2.

Din totalul polițiștilor, 113 au fost de ordine publică și 28 la rutieră.

Polițiștii au constatat 10 infracțiuni, din care 2 contra patrimoniului și 8 contra siguranței circulației pe drumurile publice și au aplicat 456 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 141.632 de lei.

Cele mai multe amenzi, 308, au fost aplicate pentru încălcarea normelor rutiere în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 195/2002. Alte 132 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 privind ordinea și liniștea publică.

Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 27 de permise de conducere și au retras 8 certificate de înmatriculare.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!