Ploile torențiale au venit cu necazuri și la Aninoasa. Primarul Vlăduț Niculae, alături de echipe din primărie și SVSU, pe teren, pentru remedierea problemelor

Publicitate

Ploile torențiale din ultimele zile au creat probleme în mai multe localități dâmbovițene!

Precipitațiile însemnate de la finalul săptămânii au produs numeroase pagube și în comuna Aninoasa.

Primarul localității, Vlăduț Niculae, s-a aflat pe teren cu echipele de intervenție din cadrul primăriei.

”Au fost proprietăți inundate, șanțuri și poduri înfundate, drumuri nepracticabile, culturi distruse și multă spaimă că apa va intra în case. Am încercat, alături de Serviciul Public de Întreținere și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență, să intervenim în toate zonele afectate. Nu ne putem lupta cu forțele naturii, dar trebuie să remediem punctual toate situațiile care agravează efectele cantităților mari de precipitații.

Mulțumesc cetățenilor care nu au stat nepăsători și ne-au oferit o mână de ajutor și colegilor mei care nu au ținut cont de faptul că erau uzi, nemâncați sau că deja lucrau de peste 5 ore peste program”, a declarat edilul comunei.

Echipele de intervenție s-au aflat până seara pe teren.

Din păcate, meteorologii nu au vești prea bune. Întreaga țară este sub o informare meteo, până pe 2 iunie, ora 10.

În majoritatea regiunilor, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și, pe arii restrânse, 25…50 l/mp.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!