Ploaie de amenzi în Dâmbovița, în ultimul week-end! Aproape 600 de persoane au fost sancționate contravențional de polițiști

Publicitate

Aproape 600 de persoane au fost amendate de polițiștii dâmbovițeni în ultimul week-end, pentru că nu au respectat regulile pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică.

În perioada 15-16 mai, oamenii legii au intervenit la 63 de evenimente, dintre care 38 au fost sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, au constatat 42 de infracțiuni și au aplicat 580 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 156 975 de lei.

De asemenea, polițiștii au fost prezenți în zonele unse se pot forma aglomerări de persoane și au efectuat verificări, alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu, la 177 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și în 287 de mijloace de transport persoane.

“Reamintim cetățenilor că, începând cu data de 13 mai, prin Hotărârea nr. 531/2021, starea de alertă pe teritoriul României a fost prelungită, Astfel, că în continuare, în spațiile publice, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura.

Totodată, reamintim faptul că, în această perioadă, este interzisă organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, aniversări, mese festive etc), atât în spații închise (restaurante, baruri, saloane de evenimente, etc), cât și în spații deschise”, se arată într-o informare IPJ Dâmbovița.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!