Ploaia a făcut prăpăd! Copaci căzuţi şi maşini avariate în Târgovişte

Sursă foto: adevarul.ro
Publicitate

Codul galben de caniculă și codul galben de instabilitate atmosferică accentuată, valabile ieri, 17 iunie, și pentru județul Dâmbovița, s-au transformat într-o avertizare nowcasting Cod portocaliu.

Pornită efectiv din… senin, ploaia torențială căzută în Târgoviște, însoțită de vântul puternic, a doborât mai mulți copaci și a avariat câteva mașini.

Pe strada Justiției, furtuna a doborât un copac care a căzut peste cablurile electrice, iar pe Calea Domnească, în dreptul Curții Domnești și al Turnului Chindia, furtuna a doborât mai mulți copaci și a distrus două autoturisme parcate în zonă.

În Micro IX, furtuna deosebit de puternică a rupt un copac și l-a trântit, din fericire neexistând pagube, iar în centrul orașului, au ”zburat” umbrelele de pe terase, dar și tencuiala de pe un imobil.

Tot din fericire, furtuna care nu a durat mai mult de 20 de minute nu a făcut victime.

Pentru degajarea perimetrelor au intervenit echipaje de pompieri ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dâmbovița. Aceștia au tăiat copacii căzuți și i-au ridicat.

În ceea ce privește vremea, veștile nu sunt prea bune. Meteorologii au emis o informare valabilă pentru toată țara până miercuri, 19 iunie, ora 23.

În această perioadă, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…40 l/mp.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!