Plata pensiilor întârzie! Când se dau drepturile bănești pensionarilor în ianuarie

Publicitate

Veste mai puțin bună pentru pensionari la început de an. Cei care își primesc pensia prin intermediul Poștei Române vor primi în această lună drepturile bănești cu întârziere. În prima lună a anului, unele pensii vor fi virate cu întârziere, așa cum au precizat reprezentanții Poștei Române.

Potrivit Companiei Naționale Poșta Română, distribuirea pensiilor se va decala din cauză că banii pentru drepturile sociale ajung în conturile Poștei Române începând cu data de 7 ianuarie.

“Într-o lună obişnuită, Poşta Română primeşte prima parte a banilor de pensii cu trei zile înainte de prima zi lucrătoare a lunii în care pensiile sunt livrate. Ca la orice început de an, partenerii noştri de la Casa Naţională de Pensii Publice virează Poştei Române prima tranşă a banilor începând cu 7 ianuarie, întrucât are loc închiderea de an, când se trage linie închizându-se creditele bugetare. Transformarea acestora în cash şi distribuirea în genţile fiecărui factor poştal durează aproximativ trei zile”, arată într-un comunicat al instituției de stat.

Astfel, pensionarii își vor primi drepturile bănești între 10 și 20 ianuarie. Compania Națională Poșta Română a mai precizat că, la fel ca anul trecut, pensiile vor fi livrate în totalitate până pe 20 ianuarie.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!