Picturalitatea literei și a cifrei, expoziţie de pictură a elevilor Liceului de Arte „Bălașa Doamna” din Târgoviște

Publicitate

De astăzi, 13 octombrie 2022, poate fi vizitată expoziţia de pictură „Picturalitatea Literei și a Cifrei”, curatoriată de profesorii coordonatori Larisa Harea și Tiberiu Mănguță și organizată de Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște, în parteneriat cu Liceul de Arte „Bălașa Doamna.

Expoziția prezintă o selecție de lucrări de pictură realizate pe diferite suporturi în culori de apă și ulei de elevii claselor a XI-a B și a XII-a B, reprezentând rezultatul muncii elevilor în cadrul atelierelor de specialitate unde, acum șase ani, a luat naștere, prin tematica dată, un veritabil proiect ce a ajuns în prezent la ediția a VI-a. Spațiul expozițional pentru aceste ediții a fost fie cel din liceu, muzeu ori galerii particulare din Târgoviște.

Această ediție a fost deschisă oficial aseară la Muzeul de Artă din Târgovişte.

Tematica acestei expoziții este picturalitatea cifrei, pentru clasa a XI-a, și cea a literei, pentru clasa a XII-a. Lucrările aduse laolaltă bucură și stimulează plăcut simțul estetic prin inventivitatea și creativitatea lor, dar mai ales prin expresivitatea și vivacitatea cromatică a compozițiilor.

Expoziția poate fi vizitată la Muzeul de Artă din Calea Domnească nr. 185, începând de joi, 13 octombrie 2022 și până la sfârșitul acestei luni (30 octombrie 2022), de marți până duminică, în intervalul orar 9.00 – 17.00.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!