Pichetare la Ministerul Muncii. Oamenii sunt nemulţumiţi că salariul minim creşte cu doar 40 lei. “Nu acoperă nici măcar cheltuielile suplimentare pentru măști”

Publicitate

Nemulțumiri sindicale în plină pandemie de COVID-19!

Astăzi, cu o pichetare a Ministerului Muncii, CNS Cartel Alfa a dat startul protestelor legate de intenția guvernului de a mări doar cu 70 de lei brut (40 lei net) valoarea salariului minim pe economie.

”Prețurile au crescut și vor continua să crească. La fel și productivitatea a crescut. În 2020 productivitatea a crescut cu 4,4%, deși creșterea de anul trecut a salariului minim s-a bazat pe o estimare de 3,9%.

40 de lei în plus la salariul minim, cât a anunțat Guvernul, nu acoperă nici măcar cheltuielile suplimentare pentru măști și alte elemente de protecție individuală.

În prezent, în România, productivitatea este la jumătate din media uniunii Europene, pe când salariile sunt doar la un sfert.

Guvernul refuză să ia act de aceste evoluții și să le transpună legislativ prin ajustarea corespunzătoare a salariului minim. Menținerea acestui nivel al salariului minim, fără măsuri de înghețare a prețurilor, este un furt din munca lucrătorilor, în beneficiul acționarilor și capitalului.

Confederația Națională Sindicală Cartel ALFA nu acceptă acest furt din munca lucrătorilor și decide declanșarea unei serii de acțiuni de protest, având ca scop creșterea veniturilor lucrătorilor.

Acțiunile de protest debutează marți, 29 decembrie, 2020 ora 10,00. printr-o acțiune de pichetare a Ministerului Muncii și Justiției Sociale!”, au precizat liderii sindicali.

Celelalte forme de protest vor fi anunțate în perioada următoare.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!