A picat încă o dată! Proiectul USR PLUS de desființare a pensiilor speciale ale primarilor, respins de PSD, PNL și UDMR. Reacția deputatului Daniel Blaga: „Mai devreme sau mai târziu, privilegiile nemeritate vor dispărea”

Publicitate

Eliminarea pensiilor speciale ale primarilor, unul dintre demersurile repetate ale USR PLUS de restabilire a echității în sistemul public de pensii din România, a primit, marți, încă o dată aviz negativ în Comisia pentru drepturile omului din Camera Deputaților. La fel ca de fiecare dată, singurele voturi “pentru” au fost cele ale reprezentaților USR PLUS.

După respingerea proiectului, deputatul USR PLUS de Dâmbovița Daniel Blaga a transmis partidul din care face parte nu se va opri aici, ci va continua să facă toate demersurile ca aceste pensii speciale să dispară, mai devreme sau mai târziu.

“Am să fiu cât se poate de scurt: USR PLUS și-a asumat încă de la început eliminarea tuturor pensiilor speciale. De ce? Pentru că privilegiile duc la inechitate iar acestea la prăpăstii între oameni. Și nimeni n-ar trebui să-și dorească asta.

Azi, timp de o oră, am dezbătut în cadrul Comisiei pentru Administraţie pensiile speciale ale primarilor, un privilegiu votat prin OUG acum 2 ani, pe care am reușit să îl amânăm și pe care îl doream acum eliminat, așa cum ar fi firesc. Din păcate, proiectul a primit raport de respingere, cu tot efortul și votul nostru.

N-am să mint, rezultatul acesta e surprinzător, cu atât mai mult cu cât fiecare partid politic mimează că-și dorește să respecte principiul egalității între oameni. Vă spun atât însă: nu vom renunța. S-ar putea să trebuiască să ne întoarcem la aceste proiecte de zeci de ori. O vom face.

Mai devreme sau mai târziu, privilegiile nemeritate vor dispărea. Nu pentru că ne-am asumat asta, însă, căci nu-i vorba de noi aici. Pentru simplul fapt că așa e etic. Pentru că oamenii merită acest lucru. Pentru ei, continuăm. Ori de câte ori va fi nevoie”, a transmis Daniel Blaga.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!