Piața Revoluției din Târgoviște va fi modernizată. A fost semnat contractul de aproape 2 milioane lei

Publicitate

Centrul Târgoviștei, în transformare fără precedent!

Primarul Cristian Stan a anunțat că a semnat contractul de execuție de lucrări aferent proiectului “Reabilitare și Modernizare Piața Revoluției”, proiect care ”va schimba din temelii întreagă zona pietonală care pornește de la Bulevardul Libertății, către Primăria Târgoviște, precum și trotuarul din față blocurilor C, până la sediul ITM Dâmbovița”.

În linii mari, în cadrul contractului de 1.844.560 lei, potrivit edilului, vor fi realizate lucrări de desfacere integrală a pavimentului existent și de realizare a unui pavaj nou, diferențiat, în funcție de specificul suprafeței, se va instala mobilier urban modern (bănci cu copertină, rastel pentru biciclete, zona de relaxare pentru grupuri, coșuri de gunoi selectiv, fântâni de băut apă), iluminatul exterior urmând a fi inclusiv încastrat în pavaj. Totodată, se vor crea generoase spații verzi gazonate, vor fi plantați arbori și se vor realiza amenajări florale. Vor fi refăcute în plus toate reţele edilitare aferente pieţei (canalizare pluvială, alimentare cu apă -irigaţii spaţii verzi, fântână arteziană, hidranţi exteriori, telecomunicaţii, spot wi-fi, muzică ambientală.

”În cadrul uneia dintre cele mai spectaculoase investiții de reabilitare implementate vreodată în Târgoviște, se prevede amenajarea unui spațiu pietonal și de petrecere a timpului liber, care va întregi modernizarea zonei centrale a municipiului Târgoviște”, a mai precizat primarul Târgoviștei, amintind că perioada lucrărilor nu va depăși 12 luni.

 

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!