Petruța Iugulescu a arbitrat finala Ligii Campionilor de fotbal feminin dintre Lyon şi FC Barcelona. “18 mai 2019 va rămâne un reper al carierei mele”

Publicitate

Ionuț Parghel
Comportare foarte bună pentru cel mai titrat arbitru dâmbovițean în finala Ligii Campionilor la fotbal feminin – ediția 2018-2019. Târgovișteanca Petruța Iugulescu s-a descurcat excelent ca asistent 1 la duelul dintre Olympique Lyon – FC Barcelona, disputat pe stadionul “Groupama Arena”, din Budapesta.

Jocul dintre cele două formații s-a încheiat cu victoria Lyonului, scor de 4-1, în urma golurilor marcate de D. Morozsan (5) și A. Hegerberg (14, 19, 30). Pentru “catalane” singura reușită a fost semnată de A. Oshoala (89). În urma succesului de la Budapesta, gruparea din “Hexagon” a intrat în posesia celui de-al patrulea trofeu Champions League, după ce a jucat de fiecare dată în ultimele opt finale ale competiției. La disputa dintre Lyon și Barcelona, brigada din care a făcut parte Petruța Iugulescu le-a mai cuprins pe rusoaicele Anastasia Pustovoitova (central) și Ekaterina Kurochkina (asistent 2). Delegarea de către UEFA la finala Ligii Campionilor la fotbal feminin din acest an a reprezentat enorm de mult pentru titrata arbitră din Târgoviște. “Puține lucruri ne sunt date în această viață să le trăim de două ori! 18 mai 2019 va rămâne un reper, un punct al carierei mele de care mă voi ancora și mai puternic pentru a-mi continua activitatea”, a precizat Petruța pe o rețea de socializare înaintea disputei de pe “Groupama Arena”. Pentru tușiera dâmbovițeană, în vârstă de 40 de ani, finala de la Budapesta nu a fost prima din carieră. Aceasta a mai bifat o finală Womens Champions League în 2013, pe “Stamford Bridge”, când s-au aflat față în față Olympique Lyon și Wolfsburg. Pe de altă parte, tot în acest an Petruța va fi prezentă și la Campionatul Mondial de fotbal feminin din Franța.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!