Petrești: A fost inaugurată fabrica pentru ansamblare autocamioane militare. Capacitate de 440 de vehicule pe an

Publicitate

Moment istoric la Petrești! Astăzi, 9 aprilie 2021, în localitatea din vestul județului Dâmbovița a fost inaugurată fabrica de ansamblare a camioanelor IVECO pentru Armata României.

L a eveniment au luat parte președinții Senatului și Camerei Deputaților, Anca Dragu, respectiv Ludovic Orban. Tot acolo s-au mai aflat Marco Giungi – ambasadorul Italiei la București, Înaltpresfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, Aurelian Popa – prefectul județului Dâmbovița, Corneliu Ștefan – Președintele CJ Dâmbovița, Lucian Daniel Andrei – primarul comunei Petrești și alte oficialități locale și județene.

Fabrica are o capacitate de 440 de vehicule pe an, are cinci linii de producție și o suprafață de 9 000 de metri pătrați. Investiția de la Petrești este de 50 milioane de euro și este realizată în cadrul offsetului aferent contractului de înzestrare a Armatei Române cu vehicule produse de IVECO Defence.

“Această lucrare s-a făcut pe repede, bine, de oameni care au respectat toate înțelegerile pe care le-au făcut și reprezintă un model despre cum trebuie să ne dezvoltăm. Să ne dezvoltăm pe baza investițiilor, utilizând orice posibilitate care să creeze capacități de producție, să aducă transfer tehnologic, să genereze capacitate de cercetare.  Practic, această investiție este rezultatul unui contract încheiat între Armata Română și firma IVECO, contract prin care Armata achiziționează un număr important de autovehicule de la IVECO și prin intermediul offsetului IVECO trebuie să producă parte din toate camioanele achiziționate, un procent semnificativ, aici, în România”, a  precizat Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!