Peste zece șantiere de reabilitare drumuri județene sunt deschise în cadrul celui mai mare proiect de infrastructură derulat în Dâmbovița pe bani europeni

Publicitate

Mai multe zone rutiere din Dâmbovița sunt șantiere de reabilitare, în aceste zile, în cadrul lucrărilor care se desfășoară pe toate cele 4 loturi ale proiectului de modernizare a DJ720B, DJ711 și DJ101B.

Proiectul uriaș – care presupune lucrări complexe pe o suprafață totală de peste 62 km, este monitorizat în permanență de conducerea Consiliului Județean Dâmbovița.

Președintele Corneliu Ștefan a verificat stadiu lucrărilor, a stat de vorbă cu constructorii, cu primarii localităților în care se lucrează, dar și cu oamenii din comunele tranzitate de drumurile județene aflate în lucru.

”În primul rând, le-am cerut executanților să accelereze ritmul, dar, în același timp, să rezolve și toate problemele semnalate astăzi de mai mulți cetățeni.

În al doilea rând, chiar dacă lucrările sunt de mare amploare, constructorii nu trebuie să uite că, indiferent de stadiul în care ne aflăm cu modernizarea drumurilor județene, siguranța în trafic este primordială”, a precizat președintele CJD.

În momentul de față, s-au efectuat următoarele lucrări:

Pe lotul 1 – DJ 720 Răzvad – Gura Ocniței – Moreni și DJ 702B Ulmi – Nisipuri – Gura Ocniței.

La Ulmi: frezare sistem rutier, strat din balast, strat din balast stabilizat, strat de bază din mixtură asfaltică; amenajare rigole carosabile; Pod Nisipuri: refacere cale de rulare, amenajare sferturi de con.

La Răzvad: desfacere sistem rutier existent, strat din balast, strat din balast stabilizat, strat de bază din mixtură asfaltică.

La Gura Ocniței: Frezare sistem rutier existent.

Pe lotul 2, DJ 711 Târgoviște – Ulmi – Comișani – Bucșani – Băleni.

Târgoviște: desfacere sistem rutier existent; strat din balast, strat din piatră spartă, strat de legătură din beton asfaltic,amenajare rigole carosabile;  amenajare trotuare și piste de biciclete; relocare stâlpi de iluminat public.

Ulmi: desfacere sistem rutier existent; strat din balast, strat din piatră spartă, strat de legătură din beton asfaltic.

Comișani: desfacere sistem rutier existent; strat din balast, casete de lărgire din balast, strat din piatră spartă, strat de legătură din beton asfaltic; desfacere trotuare existente și amenajare trotuare.

Lotul 3 DJ  711 Băleni – Dobra – Finta – Bilciurești – Cojasca

La Băleni: desfacere sistem rutier existent; strat din balast, strat din piatră spartă, strat de legătură din beton asfaltic, strat de uzură din beton asfaltic;  asigurare scurgere ape: podețe;  relocare conductă gaze naturale zona pod peste pârâul Racoviță; demolare pod peste pârâul Racoviță; Pod peste pârâul Racoviță – realizare coloane forate și turnare beton de egalizare.

La Dobra: desfacere sistem rutier existent; strat din balast, strat din piatră spartă, strat de legătură din beton asfaltic, strat de uzură din beton asfaltic; amenajare trotuare; asigurare scurgere ape, podețe, șanțuri din beton, rigole carosabile și podețe la drumuri laterale; amenajare accese la proprietăți.

La Bilciurești: desfacere sistem rutier existent; strat din balast, strat din piatră spartă și strat de legătură din beton asfaltic; amenajare trotuare; asigurare scurgere ape – podețe, șanțuri din beton și rigole carosabile; amenajare accese la proprietăți.

Lotul 4, DJ 711 Cojasca – Cornești și DJ 101B Butimanu – Niculești.

La Cojasca: desfacere sistem rutier existent; strat din balast, strat din piatră spartă, strat de legătură din beton asfaltic; amenajare trotuare; asigurare scurgere ape, șanțuri din beton, rigole carosabile; amenajare accese la proprietăți; demolare pod peste Canal; Pod peste Canal- realizare coloane forate.

La Cornești: desfacere sistem rutier existent; strat din balast, strat din piatră spartă; amenajare trotuare;

Butimanu: amenajare trotuare.

Niculești: amenajare trotuare.

Vă reamintim că aceste lucrări se derulează în cadrul celui mai mare proiect de infrastructură rutieră derulat de Consiliul Județean Dâmbovița, în valoare totală de 212.845.189,34 lei, intitulat „Dezvoltarea infrastructurii de transport județean prin modernizarea DJ 720, DJ 720B, DJ 711 și DJ 101B, pe traseul limită Județ Prahova – Moreni – Gura Ocniței – Răzvad – Ulmi – Târgoviște – Comișani – Bucșani – Băleni – Dobra – Finta – Bilciurești – Cojasca – Cornești – Butimanu – Niculești – limită Județ Ilfov”, finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020, adică pe fonduri europene.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!