Peste 5 000 de tablete vor ajunge la copiii din Dâmbovița în această săptămână

Publicitate

Peste 5 000 de tablete, din cele achiziționate de Guvern, prin Programul Național “Școala de Acasă” vor ajunge, începând de la mijlocul acestei săptămâni, la copiii din județul Dâmbovița, care provin din medii defavorizate.

Tabletele vin conectate la internet, pentru o perioadă de doi ani, iar elevii care frecventează unitățile școlare din județ și care nu dispun de dispozitive electronice, mare parte a acestora din mediul rural, vor putea, astfel, să continue cursurile online.

Potrivit inspectorului școlar general, Sorin Ion, în această săptămână ar trebui să ajungă în Dâmbovița un număr de 5 143 de tablete. Mai mult de atât, acesta a demarat achiziția a încă 1 300 de tablete, dar totodată, existând și un proiect european în acest sens.

“Sperăm ca pe la mijlocul acestei săptămâni să venim cu primul lot de tablete, cele din programul guvernamental. În acest lot se vor regăsi 5 143 de tablete. Când vin le distribuim într-o zi, două maximum. Urmează achiziția pe care a demarat-o Inspectoratul Școlar, încă 1 300 de tablete, asta până în proiectul cu finanțare europeană care e separat și care va mai dura maxim o lună și jumătate, pentru că lucrurile merg încet. Eu însumi sunt în procedură de licitație pentru că sumele sunt foarte mari și o licitație nu poate să dureze mai puțin de două luni de zile. Ne-am apucat de ea de la începutul anului școlar și o finalizăm în perioada imediat următoare. Să fim realiști, o parte din lucrurile necesare pentru desfășurarea învățământului la distanță se vor face foarte curând. Județele din jurul nostru au fost mai norocoase, Argeș, Prahova sau Teleorman. În aceste județe deja au ajuns aceste tablete pentru copii. Deci, măsuri s-au luat și bani s-au alocat”, a precizat Sorin Ion, într-o conferință de presă la PNL Dâmbovița.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!